Jak si vybrat dobrou jazykovou školu

„A letos už s tou angličtinou něco udělám!“ Taky slyšíte sami sebe? U mnoha z nás to patří ke každoročním předsevzetím, zvlášť když se blíží čas dovolené. Pokud už jste o krok dál a odhodlali jste se do nějakého kurzu zapsat, jistě teď stojíte před těžkým rozhodnutím. Kam se vrtnout?

Jistě budete zvažovat tyto následující body:

Cena

Tímto ukazatelem snadno porovnáte jazykové školy mezi sebou a určitě bude také jedním z vašich hlavních kritérií. Ovšem pozor – cena může také odrážet kvalitu, takže se nesnažte hledat ten nejlevnější kurz „za každou cenu.“

Dostupnost

Je škola blízko vašeho bydliště/práce/školy? Dá se k ní snadno dostat hromadnou dopravou nebo pěšky? I to je důležité, protože málokdo chce přepravováním strávit stejnou dobu jako samotnou výukou.

Zaměření

Pokud potřebujete cizí jazyk ke konkrétnímu účelu (zvládnout maturitu, udělat si mezinárodní certifikát), hledejte školu, která se na danou oblast specializuje.
Reputace – říkáte si: „Tahle škola je v okolí největší a už je tady roky.“ To však ještě neznamená, že je to sázka na jistotu. Možná má jen největší reklamu, ale lektoři jsou stejní jako všude jinde. Snažte se získat na školu co nejvíc recenzí – na internetu, v diskuzích, od svých známých.

Osobnost lektora

Konečně máte pocit, že jste našli tu pravou – škola s vámi jedná profesionálně, nabídne vám slušnou cenu, poskytne vám materiály, vyhovuje vám čas i místo. Pak ale přijdete do hodiny a zjistíte, že to prostě „není ono.“ Lektor je sice kvalifikovaný, dělá vše tak, jak má, snaží se, ale vám prostě nesedí. Pokud je to jen trochu možné, sežeňte si informace především o lektorovi, který vás bude učit. Na spoustě škol už je standardem ukázková hodina zdarma. Není nic horšího než platit za hodinu, ve které se neustále díváte na hodinky a odpočítáváte čas do konce.

Pár tipů na závěr

Určitě se poptejte známých. Osobní doporučení je nejlepší vizitkou pro každou firmu. Pokud byli někde spokojení vaši známí, je velká pravděpodobnost, že budete i vy. Nebojte se ptát – čím víc informací máte, tím lépe se můžete rozhodnout. Využijte možnosti nejdřív si hodinu vyzkoušet a pak teprve říct své „ano.“ Až samotná praxe vám ukáže, jestli to za to stojí nebo ne.


Při výběru šťastnou ruku a hodně štěstí! A pokud ve vašem výběru zvítězí naše angličtina pro děti a teenagery, budeme jen rádi.

Kontakty

Bc. Ryan Sandoval (jednatel)

tel.: +420 775 183 624 (CZ)

tel.: +420 773 177 621 (EN)

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Účet: 2500709613/2010

IČO: 03612422

Tipy pro Vás

Vážení rodiče a studenti. V týdnu od 12.9.2022 začínají kurzy a kroužky AJ. O začátcích kurzů a kroužků budou všichni řádně přihlášení informováni prostřednictvím emailu/sms. Do všech kurzů a kroužků je možné se přihlásit na hlavní stránce. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na našich kontaktech. Přejeme Vám úspěšný vstup do nového školního roku a těšíme se s Vámi na viděnou. Tým EE

 

 

 

 

Vážení rodiče, vydané reporty naleznete ve formátu pdf k tisku či stažení v sekci Publikujeme/Reporty.

 

© 2011 - 2024 English Education

O webu