Letní tábory - nutné zlo nebo zábavný způsob prožití prázdnin?

Blíží se léto a mnozí z nás přemýšlí, jak naplánovat letní program, aby byli spokojeni všichni členové rodiny. Bohužel není kvůli pracovním povinnostem možné strávit celé prázdniny s dětmi, a tak spousta rodičů volí dětský tábor jako ideální kompromis, který se ale ne vždy musí setkat s počátečním nadšením i ze strany dětí. Jak zajistit, aby se děti na tábor těšily a vracely se plny zážitků?

Který tábor je nejvhodnější?

Zatímco ještě před pár lety jsme se mohli setkat pouze s několika typy letních táborů, v současné době organizátoři nabízí velmi různorodá zaměření, která uspokojí i ty nejnáročnější jedince. Z letošní nabídky jsou k dispozici mimo klasických stanových táborů i tábory sportovní, taneční, výtvarné, cyklistické, jezdecké, filmové a v neposlední řadě i tábory jazykové. Tematicky zaměřené tábory vám i vaší ratolesti zjednodušší výběr a zpravidla jsou první zárukou, že děti bude tábor bavit. Není nic horšího než nevhodně zvolený typ tábora. Pokud děti už odmalička neholdují sportu, nedoufejte, že přihlášením na tenisový tábor se situace rapidně obrátí a z vašeho potomka se stane tenisový nadšenec. Téma tábora vždy s dětmi proberte, aby se na tábor těšily a z tábora se nestala noční můra.

Pokud jste si s dětmi ujasnily, jaký typ tábora by byl pro ně nejvhodnější, přichází řada na Vás – je třeba vybrat z několika táborů ten nejlepší. Ideální je, pokud vaše děti mají kamarády, kteří mají svůj oblíbený tábor, kam se každoročně vrací. Z počátku je lepší, pokud dítě nejede zcela samo a může se přidat k někomu, koho z nás například ze školy nebo z odpoledního kroužku. Děti tak mohou společně plánovat táborová dobrodružství a když bude mít vaše dítko vedle sebe parťáka, odpadne i strach z neznámého prostředí plného cizích lidí.

 

Získejte co nejvíce referencí!

V případě, že nemáte k dispozici žádné reference od vašich blízkých, využijte možnosti internetu – velmi často se můžete setkat s internetovými diskuzemi, které zakládají právě rodiče spokojených či naopak nespokojených „táborníků“. Některé tábory mají své vlastní profily na sociálních sítích nebo diskusi na internetových stránkách, kam přispívají loňští účastníci. Přátelská oslovení a nedočkavost dětí se zúčastnit i letošního termínu může odhalit přátelskou atmosféru tábora. Pokud vám něco není jasné, nebojte se pokládat dotazy již při samotném výběru tábora – pohotovost a ochota organizátorů jsou velmi důležité!  


Máte favorita?

Je načase sbalit vše potřebné od pyžama až po zásoby sladkostí na doplnění energie a popřát dětem týden plný zážitků a dobrodružství. Bojíte se, že se dětem bude stýskat a při odjezdu ukápne slzička? Buďte si jistí, že nakonec to budete vy, komu se bude stýskat více. Místo výletu za svým dítkem raději nakupte zásobu obálek a poštovních známek. A jak poznáte, že jste nakonec vybrali dobře? Až vám pošťák doručí dopis z tábora, bude začínat větou: „Milá maminko, nechce se mi domů.. :-)“.

 

283924 194440007276631_184656394921659_454896_1294850_n

Kontakty

Bc. Ryan Sandoval (jednatel)

tel.: +420 775 183 624 (CZ)

tel.: +420 773 177 621 (EN)

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Účet: 2500709613/2010

IČO: 03612422

Tipy pro Vás

Vážení rodiče a studenti. V týdnu od 12.9.2022 začínají kurzy a kroužky AJ. O začátcích kurzů a kroužků budou všichni řádně přihlášení informováni prostřednictvím emailu/sms. Do všech kurzů a kroužků je možné se přihlásit na hlavní stránce. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na našich kontaktech. Přejeme Vám úspěšný vstup do nového školního roku a těšíme se s Vámi na viděnou. Tým EE

 

 

 

 

Vážení rodiče, vydané reporty naleznete ve formátu pdf k tisku či stažení v sekci Publikujeme/Reporty.

 

© 2011 - 2024 English Education

O webu