Kroužky, kurzy, aktivity

Září je měsíc plný začátků, zařizování, ale také rozhodování. Co s volným časem mého potomka? Jak ho vyplnit a jak to všechno zkoordinovat? Podle čeho vybrat ten pravý? Určitě budete zvažovat i následujících pár bodů.

Vyváženost

Jak se píše v Saturninovi – Zahálka může mladého člověka dočista zničit. Umíte si asi představit, kde vaše děti skončí, když jim necháte volnou ruku – u televize nebo počítače, taková už je dnešní doba. Proto je potřeba vyplnit jim část volného času něčím (podle nás) smysluplným. Ovšem nic se nemá přehánět. Znám děti, které hned po škole utíkají na flétnu, pak do keramického kroužku a na závěr ještě na atletiku. Domů přijdou až večer, v rychlosti napíší úkoly a už aby šly spát, aby měly dost síly na zběsilé tempo dalšího dne. Těžko říct, kde je ta pomyslná hranice únosnosti. Někdo zvládne kroužek jeden a někdo pět. Každopádně je dobré sledovat, jestli není vaše dítě přetížené nebo naopak znuděné.

Zájem a talent

Při výběru kroužku je dobré v klidu si s dítětem sednout a popovídat si o tom, co by ho bavilo a co by chtělo dělat. Vzpomínám si, když jsem jako malá musela hrát na flétnu. Rodiče to mysleli dobře – měla jsem špatné průdušky a hraní na flétnu mému zdraví určitě prosívalo. Jenomže já jsem si ho tak zprotivila, že pro mě každá hodina byla utrpením. Nakonec jsem si vybrečela, abych už tam chodit nemusela. Zájmy dětí jsou často ovlivněné zájmy jejich kamarádů, takže pak třeba chodí na fotbal, i když jim tato hra nic moc neříká. Ani to pro ně ale nemusí být špatné. Alespoň jsou se svými kamarády a upevňují si své sociální vztahy.

Smysl

Tohle zajímá rodiče asi nejvíc – bude mu to k něčemu? Má smysl chodit do dramatického kroužku nebo do skautu? Nemáme ho radši směřovat k cizím jazykům? Otázka je kupodivu prostší, než by se mohlo zdát – děti to vyřeší za vás. Nenechají se totiž do ničeho nutit, a tak to nakonec bude stejně především na nichJ

Přejeme vám úspěšné vykročení do nového školního roku a šťastnou ruku při výběru kroužků!

Kontakty

Bc. Ryan Sandoval (jednatel)

tel.: +420 775 183 624 (CZ)

tel.: +420 773 177 621 (EN)

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Účet: 2500709613/2010

IČO: 03612422

Tipy pro Vás

Vážení rodiče a studenti. V týdnu od 12.9.2022 začínají kurzy a kroužky AJ. O začátcích kurzů a kroužků budou všichni řádně přihlášení informováni prostřednictvím emailu/sms. Do všech kurzů a kroužků je možné se přihlásit na hlavní stránce. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na našich kontaktech. Přejeme Vám úspěšný vstup do nového školního roku a těšíme se s Vámi na viděnou. Tým EE

 

 

 

 

Vážení rodiče, vydané reporty naleznete ve formátu pdf k tisku či stažení v sekci Publikujeme/Reporty.

 

© 2011 - 2024 English Education

O webu