Způsoby výuky - I. díl

V našem článku Jak se správně učit jsme vám představili způsoby, jakým naše tělo vstřebává nové znalosti a dovednosti. Nyní byste tedy měli vědět, která metoda se k Vaší osobnosti nejvíce hodí. V dnešním článku si ukážeme první tři  způsoby výuky, které můžete použít při studiu a najít si tak cestu, která je pro Vás nejvíce efektivní. 


Filmy, seriály.. 

Skvělým způsobem, jak zdokonalit svou znalost angličtiny je sledování Vašich oblíbených filmů nebo seriálů v angličtině. I když se to může zpočátku zdát jako zábava, kterou pouze zabíjíte čas, není tomu tak! Zkuste se zbavit českých titulků a pro změnu je nahradit těmi anglickými. Zdá se Vám to příliš těžké? Uvidíte, že si po chvíli zvyknete a za nedlouho zvládnete jít do kina na film v originálním znění, aniž byste museli stále upínat zrak na české titulky. Sledováním filmů si nejen naposloucháte správnou výslovnost, ale jsou také obrovským zdrojem nové slovní zásoby. 

 

Poslouchání hudby

Jste spíše hudební fanda než filmový guru? V tomto případě je to velmi obdobné jako u sledování filmů. Nejlepší způsob jak využít hudbu při studiu je doplňování do textu písničky. Zpočátku si můžete vzít Vaši oblíbenou písničku o které jste přesvědčeni, že byste si ji na koncertě mohli s davem fanoušků zazpívat. Poslouchejte a pokuste se zapsat si všechna slova. Až budete mít hotovo, najděte si na internetu originální text dané písničky a obě verze porovnejte. Často se stává, že lidé jsou přesvědčeni o správnosti textu, který si kdysi dávno odposlouchali a teprve až při čtení textu zjistí, jak inovativní při tom byli a o čem ten jejich oblíbený song vlastně je. Jakmile projdete tímto "zkušebním testem", zalovte v neznámých kapelách. Kromě zdokonalení angličtiny budete brzo také oslňovat svým hudebním přehledem :)

Co k tomu použít? YoutubeLyrics.com


Nahrejte se

Tato metoda patří mezi ty nejméně oblíbené, ale o to účelnější je! I když málokdo rád poslouchá svůj vlastní hlas, pokuste se překonat sami sebe. Nahrávání je výborná metoda zejména před ústní zkouškou z angličtiny. Nejste si jistí, jestli Vaše výslovnost není moc přehnaná nebo naopak příliš "česká"? Uvidíte, že při prvním poslechu chyby velmi lehce odhalíte. Navíc můžete ve finále porovnat Vaši první verzi s verzí po několika hodinách trénování. Rozdíl vás mile překvapí! 

Co k tomu použít? Zvukový editorPomůcka pro správné vyslovování

Kontakty

Bc. Ryan Sandoval (jednatel)

tel.: +420 775 183 624 (CZ)

tel.: +420 773 177 621 (EN)

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Účet: 2500709613/2010

IČO: 03612422

Tipy pro Vás

Vážení rodiče a studenti. V týdnu od 12.9.2022 začínají kurzy a kroužky AJ. O začátcích kurzů a kroužků budou všichni řádně přihlášení informováni prostřednictvím emailu/sms. Do všech kurzů a kroužků je možné se přihlásit na hlavní stránce. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na našich kontaktech. Přejeme Vám úspěšný vstup do nového školního roku a těšíme se s Vámi na viděnou. Tým EE

 

 

 

 

Vážení rodiče, vydané reporty naleznete ve formátu pdf k tisku či stažení v sekci Publikujeme/Reporty.

 

© 2011 - 2024 English Education

O webu