Novoroční předsevzetí – a letos už konečně něco udělám s tou svojí angličtinou 

S novým rokem jako bychom měli víc energie a odhodlání začít na sobě pracovat: Budu víc cvičit, míň hřešit na sladkém, přestanu kouřit, pít kávu nebo také konečně se někam posunu v angličtině. Pokud se v posledním bodě poznáváte, možná Vám následujících pár tipů pomůže, aby nezůstalo jen u předsevzetí a entuziasmus Vám vydržel po celý rok.

Pomalu, ale jistě

Stejně jako při fyzickém cvičení se Vám může stát, že se do toho s vervou pustíte, a tím se na pěkných pár dní zcela odrovnáte... O to těžší je pak znovu začít. Mnohem lepší je dávkovat si angličtinu po menších částech, ale častěji. Pro začátek bohatě stačí slabá půlhodinka dvakrát týdně. A nemusí se jednat jen o učení se z učebnice. Počítá se i pročítání si svých starých zápisků, slovíček, sledování filmu v původním znění s titulky, poslech rozhovorů na CD,... Někdy se Vám zadaří dostat se k angličtině častěji, jindy ne. Rozhodně ale nesmíte přestávat úplně.

Mít svůj cíl

Ne každý musí toužit po certifikátu nebo práci v mezinárodní společnosti. Třeba se učíte angličtinu z jiných důvodů a Vaše ambice takhle vysoko nesahají. Rozhodně je ale dobré mít před sebou vytčený cíl, kterého se snažíte dosáhnout. Každou volnou chvílí, kterou věnujete angličtině, se mu budete přibližovat. Pro někoho to může být přečíst si anglickou knihu v originále, rozumět písničkám své oblíbené skupiny nebo moci si popovídat s Američanem, který se přistěhoval do Vaší ulice. Čím konkrétnější a hmatatelnější cíl, tím lépe. O to jednodušší pro Vás bude stanovit si kroky k jeho dosažení a také si pohlídat jeho naplnění.

Důležitá je motivace

Obecně platí (nejen pro angličtinu), že pozitivnější motivace je silnější než ta negativní. Pokud se učíte anglicky, protože musíte (kvůli škole, práci...), snadno si k učení vypěstujete odpor. Zkuste si najít něco, co Vás na učení baví. Může to být pěkně graficky zpracovaná učebnice, příjemný učitel nebo skupina studentů, se kterými se na lekci vždy zasmějete. A samozřejmě se nezapomínejte chválit. Už nejste ve škole, abyste dostávali jedničky nebo razítka, ale nic se nevyrovná dobrému pocitu, když ve větě použijete nově naučená slovíčka, porozumíte cizinci, který Vás zastaví na ulici, anebo dokonce sami někoho oslovíte. Za to všechno si zasloužíte pochvalu!

Doufám, že Vás angličtina bude provázet nejen letošním rokem a že Vám bude příjemným společníkem ve Vašem volném čase.

Kontakty

Bc. Ryan Sandoval (jednatel)

tel.: +420 775 183 624 (CZ)

tel.: +420 773 177 621 (EN)

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Účet: 2500709613/2010

IČO: 03612422

Tipy pro Vás

Vážení rodiče a studenti. V týdnu od 12.9.2022 začínají kurzy a kroužky AJ. O začátcích kurzů a kroužků budou všichni řádně přihlášení informováni prostřednictvím emailu/sms. Do všech kurzů a kroužků je možné se přihlásit na hlavní stránce. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na našich kontaktech. Přejeme Vám úspěšný vstup do nového školního roku a těšíme se s Vámi na viděnou. Tým EE

 

 

 

 

Vážení rodiče, vydané reporty naleznete ve formátu pdf k tisku či stažení v sekci Publikujeme/Reporty.

 

© 2011 - 2024 English Education

O webu